MekoCad AB - Ditt alternativ för mekanikkonstruktion

Läs mer om grundaren och idéerna bakom MekoCad AB

Om mig!

Konstruktör och företagsledare, VD

Vi verkar som konsulter inom industrin och vår affärsidé är att ge hög personlig service samt erbjuda er en gedigen erfarenhet. Sedan många år har vi erfarenhet av mekanisk konstruktion och produktutveckling. Hos oss kan du få hjälp med konstruktionslösningar, 3D- modeller och framtagning av ritningar. På sidan ”Referenser” visar vi de företag som vi har arbetat med.

Kontakta oss

5 frågor med Lars Erik Karlsson

Januari 2021 intervjuades Lars Erik Karlsson av Zinkgruvan Mining re:think. Nedan finner du frågorna som ställdes tillsammans med svaren. För att läsa mer om Zinkgruvan Mining re:think, klicka här!

Lars Erik Karlsson

Ägare av MekoCad AB

 

070-230 90 40
larserik@mekocad.se
Lars Erik Karlsson
Foto: Tord Saxin

Kundanpassad plattform 2022

Företagsidé

Ett nystartat aktiebolag år 2020 MekoCad AB. MekoCad erbjuder tjänster för att hjälpa företag och industrier med utvecklingsarbete och dokumentering av deras anläggningar. Lars Eriks kontakt med andra konstruktörer och tillverkningsverkstad gör att MekoCad kan leverera en helhet med färdiga och kompletta lösningar och inte bara ett ritningsunderlag.

Varför sökte du till programmet re:Think?

 

Med min bakgrund som maskin- och mekanikkonstruktör så var det nära till beslut att bli egen. Jag sökte till programmet för att få hjälp med uppstarten av min resa med att starta ett eget bolag.

Vad har programmet gett dig?

 

Re:think-programmet har gett mig en extra krydda att komma igång och gjort min resa med att starta mitt företag lite enklare. Det givande mingel och träffar mellan oss deltagare är så viktigt för nystartare. Tyvärr påverkades detta under programmet av situationen med Covid-19. Vi fick övergå till digitala träffar och utbildningstillfällen, vilket har funkat men varit något mer krävande. Det krävs mer för att vara lika uppmärksam gentemot var och en under sådana digitala möten. Sedan att fokusera på mitt och att inte gå på för stort i början.

Industridesign, processindustri mfl.

Vad blir ditt nästa steg?


Nästa steg blir att nu marknadsföra mig och bygga på mitt kontaktnät med nyckelpositionerade medhjälpare vilka blir mina samarbetspartners och bollplank.

Framtiden, vad ser du i kikaren ? 

 

Min önskan är att växa i min egen takt och att inom ett år ha fler som jobbar i företaget!